Tuesday, November 30

piece of my mind


bile aku dgr lagu ni, aku teringt cerita "surat untuk bulan". itu je aku nk cakap. heh. random je. cite psl random. ptg td aku tgh makan sama F kat kedai makan tiba2 kawan aku call. aku angkat.

aku : hi. kenapa A?
kawan : amal, ingt tak kitorang suka panggil u puteri south pole (ni sb aku suka pakai topi polar bear)
aku : ye ?
kawan : tibe2 i terpikir, kalau pendekkan nama tu bole jadi PSP.
aku : ? ? ?
kawan : itu je nk bagitau. takut terlupe nak bgtau nanti.hehe *letak telepon*
aku : whatttt???

hidup memang random kan??





ohhh, actually, aku nk tulis bnde lain. biasa lah aku menyimpang, nk cite benda lain, lps tu cite benda lain

oh, ni sebenanye aku nk tulis


kadang2 aku terpikir kenapa aku tulis blog? ade mcm2 reasons sebenanya

1) konon2 nye nak asah bakat menulis yg sebenarnye tak penah wujud pun. waktu sekolah rendah, kalau bm dapat full mark tu sebab hafal karangan siap2. tak pun tiru idea org sebelah

2) time tu sume org ade blog, kite pun kena la ikut trend kan. mcm pkai phone jugak, zaman dlu phone nokia 3310 sangat "in", sekarang ni sape pkai nokia 3310 terus orang cakap, "ko idup zaman P ramlee ke?"

3) konon2 feel mcm tulis diary. sebab kat diary sebenar aku, aku jarang tulis, aku lukis. tak kan nk beli lagi satu diary kan? so, aku tulis blog, free plak tu. sape tak nak

4) aku nk melepaskan tension dan bgtau ape yg aku rasa dan ape yg aku pikir. and actually this is the main reason aku tulis blog. tapi aku rase matlamat ini dh tak dapat dicapai. klu aku nk tulis ikut sedap mulut, nanti takut plak ade org terasa lah, mcm2 lah. so kalau nk tulis tuh, selalu nye adelah aku pikir 100 kali. lps tuh tak jadi, simpan kat draft. matlamat utama tak tercapai lagi :(

dan aku penah terpikir, aku nk buat satu blog yg orang tak tau itu blog aku. yg orang dekat aku tak kan baca, aku nk org yg x kenal je tgok blog aku. tapi ada satu masalah. AKU MALASSSSSs .

tapi sekarang aku terpikir, kenape aku tulis bnde ni. ntah. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. gila!


yg benar,
finesse










2 comments:

pinkpolkadots said...

hahaha! amal sengal~ pandai la kau buat aku gelak tgh tensi2 nih. bagus amal. tulis lagi, tuliss! :))

cik amal :) said...

hahahahahaha :D

aku selalu dtg blog ko nk tgok ko masak ape tiap2 ari. hahaha