Tuesday, January 11

cerita tak menarik


ish, dah berhabuk dah blog ni. sian aku tgok, last update psl movie splice. urghhh, tak menarik lansung. perlu buat entry banyak, so that org tak terpengaruh dgn cerita splice. aku sendiri geli geleman memikirkan cerita tuh. hish

last 2 days, adalah penghabisan winter break. sedih woooo :( ade la kan mcm nk menangis sb tak bole tido lambat pukul 3 pagi lepas tu bangun pukul 3 petang. bagus gile tabiat, kalau mak cik2 terbaca blog ni, sah2 kena reject jadi menantu. hahahaha

so, nak dijadikan cerita, hari ahad tu, aku abes tido awal, so tak de la terbangun lambat nak pergi class. tapi takdir tuhan tak dapat ditukar, langit tak selalu cerah, aku terlepas jugak class ari tu. bagus gile starting pun dh tak berapa nk best. bangun2 rasa bengang ngn diri sendiri, mandi terus pergi lunch. haish

bosanlah cerita pasal class, jom cite psl winter break. padahal aku dok sini je, tak pi mana2. ade jugak la aku pi jalan, tapi setakat indy tu jauh mane la. hahaha.tapi ade la aktiviti lain selain makan dan tido kannn. x de la tido sepanjang hari kannn, mau aku jadi polar bear terus.

maka, setiap hari perkara wajib bila bangun tido, kena fikir ape kena buat ntuk hari tersebut. aktiviti ni kalau difikirkan sgtlah menarik sebab kadang2 brainstorm membuatkan otak kita letih lantas kembali tidur. tapi terjaga kembali setelah dapat ilham dari mimpi. habes mukjizat la konon nye -_- awal2 winter break tu gembira bukan kepalang, snow turun punye la lebat smpai sledding esoknye terasa mcm naik roller coaster. kat situ dh save duit skit sb x yah gi theme park nk men roller coaster.


skuad gigih sledding


bile smpai tgh2 winter break, tibe2 purdue ni jadi panas plak. mungkin feeling2 pergi miami agaknye. haish, smpai kan kitorang terasa nk buat bbq kat luar. tp kang, takut jiran2 mengata plak, ape ke jadah nye buat bbq waktu winter2, so, niat terhenti di situ. selalu nye, ptg2 ni kitorang buat2 la rajin2 minum air kopi, smbil makan cekodok sambil brainstorm movie ape nk tgok malam nanti. idea movie aku selalunye ditolak tepi kerana penghujungnya cerita tuh mesti hampeh nk mampus. trus kena banned


konklusi di sini, winter break ni seakan2 bootcamp ntuk pengkritik movie. abes je cerita, masing2 terus mengeluarkan idea dan kritik. ade setengah tuh, disebabkan rasa depress asyik tgok cite seram je, trus jadi trauma tak nak tgok movie seram setahun. tapi selalu nye bile depress, mula la main bomberman, konon2 nk lupakan cerita pasal hantu. tapi idea ni kadang2 tak bernas, sebab terus jadi lagi depress bila kita tak pernah menang lansung. ceh



muka waktu ni gembira lagi, tgok la after movie. hampehhh

penghujung winter break, mcm ade demam monopoly. asyik2 main monopoly je. tapi aku main, asyik jadi banker je. org lain berebut nak main, aku sorang je beria nak jadi banker. trauma sb main tak penah menang.LOL.

hah, sebelum abes cuti tuh, sempat jugak aku tgok basketball. game bapak gile depressing, nasib baik menang.klu tak rugi sedollar duit ticket. sedollar pun ko nk berkira eh




aritu aku ngn fafa tgok ajl kat youtube. tak de yg menarik, tapi aku sokong Lan ngn Black. oh lupe, faizal tahir sekali. tapi aku konfius, kenapa die menang persembahan terbaik. tapi aku lagi suka tgok siti punye persembahan. haha. tibe2 potong stim bile tgok persembahan tomok, lebih2 lagi tgok rambut die tuh. menyirap aku. maaflah peminat tomok! bahahahha

nanti aku bukak cerita pasal azam aku

4 comments:

Saini Nusrom said...

'Mukjizat' katenyer... haha.. terbahak2 aku bile terbace pkataan tu... omg.. rindu la plak winter break... =( haha

cik amal :) said...

aku ni kira pengganti ko la ntuk winter break neh. bile nk dtg us ni saini :( bole jalan same2 before kitorang graduate!

Saini Nusrom said...

yes2 kite harus plan... doa2 la aku dpt pg sane time summer ni... so at least bleh tgk korg grad... nak hadiah tak? hahaha

cik amal :) said...

haruslah aku ngn fafa buat semayang hajat trus kannnn. hahahaha