Wednesday, July 28

tak tahu eh?

i baru tahu yg ramai tak tahu yg i ni ade twin. and if korang tertanya2 lagi, jawapan nye, "ye, saya ade kembar." konon statement mcm popular kan.. piiiiraaaaaahhhh

and biasalah, kalau tak tau tu, msti first2 jumpe cakap, "muke adek ko sebijik gile mcm muke ko" and i akan gelak tak hengta dunia. dah puas i gelak, baru i kasi tau cite sebenar. bagus kannnnn?


Photobucket


dan biasalah soklan agak2 wajib akan kuar dr org yg baru tau. ade byk. i kasi list pendek la eh.

1- best tak jadi kembar?
- ni soklan paling top skali. nk tau jawapan , kasi $100. i terima credit card okayyy:P

2- siapa kakak, siapa adek?
-kadang2 malas nk jwab sb byk org tau yg kat umah, family panggil i ni kak long. agak2, ade tak orang yg kasi gelaran "kak long" kat adek bongsu keeee?

3- mereka : sape kuar dlu eh?
saya : saya
mereka: org dulu2 ckp, sape kuar dlu die adek laaa. so, ko ni kirenye adek laaaa

- oo eh, tak tau plak. tp wktu interview maktab dlu, diorang tye soklan ni okaaaayyyyy, abes tak de soklan len jer. tak tau nk jawab ape, i trus jawab, "kalau mcm tuh, adik bongsu awak tuh sebenarnye kakak sulung la eh?". trus kne reject jadi cikgu. hahahaha

4- agak2 sape lagi ganas, sape lgi sopan eh?
- soklan ni susah skit nk jawab sb i dh cakar idung kembar i 2 bulan lps tp smpai sekarang still ade lagi tanda.

5- asal ko tak bgtau aku eh ko ade kembar?
- bukan malas nk bgtau, tp x kan i nk introduce diri mcm ni kot, "hi, nama saya amalina. saya ada kembar. " kalau i dengar org ckp mcm tuh, i reply, " so?? "


kire yg ni top 5 questions laaaaa.ade byk lagi tp kalau tulis, lusa pun tak abes kan.and jgn terasa kalau u guys antara mereka2 ni. i dah biasa, selama 21 taun ni, ni la soklan periksa yg pasti i dpt markah penuh.soklan sejarah sekolah menengah pun blom pasti i dapat jawab okayyy.


and pasti korang tertanya2 eh, apesal buat entry ni. sebenarnye nk bodek twin i ikut pi jalan2. ahahahahaha :D mesti terharu kannnnnn??? LOL. jom laaaaa. penat tau buat entry pjg2 neh :P


and ni ade sedikit buah tangan gambar zaman kecik- kecik dlu.















Photobucket

5 comments:

nazira aziz said...

trap orang! isi kosong! tajuk je lebih!

cik amal :) said...

hahahaha. td tersilap daaaaa. hahaha

:: Say.Me :: said...

Haha nice post... Jwpn uols semua kekwat sgt + attitude some more. Haha.

니나 Nina Awis said...

wahahaa!!!! entry yg bgus...

cik amal :) said...

bagus kan jawapan aku. hahaha