Tuesday, September 14

awesome raya !




since sekarang dh raya, so cerita2 sebelum raya dh lapuk, kite masuk topik raya je la eh which of kos la cerita open house, makan-makan.. since most of the malaysian here sangat lah suka memasak (this is soo true okay), so hari raya is the day where u could seriously meng-apply slogan hari raya "Makan Sampai Buncits!". and psss...i literally did it. LOL

the first raya was awesome, eventho we didn't go for semayang raya since semua org bangun lambat kann. but we did go to rumah ke rumah. kira-kiranya mcm feeling2 buat konvoi raya laaa. padahal rumah masing2 ade la sekangkang kera je jaraknya. tapi of kos la konvoi bukan dengan perut kosong kan, setiap rumah ade hidangan masing2, lontong, laksa , sate, order jer nak apa. hahaha. and thanks to those who invite me for makan2 :)

so, conclusion nye, hari raya tak yah susah2 nk pikir nk makan apa ntuk lunch or dinner, semuanya dah siap. tp bezanya, tak de sape nk kasi duit raya. hahahaha . okay,tetibe terasa tua ntuk terima duit raya -_-



second raya, we went for football game which was awesooommmmmeeee. since Purdue menang, bertambah awesome possum la kan. weather pun okay, so layan gile la tgok football. GO BOILERS! and the best part, sempat jugak i salam2 ngn football players eventho tak kenal sorang pun. hahaha




and of kos mlm tuh ade open house lagi! seeeeeeeeeeeee, budak purdue rajin gile masak kann??





and the 3rd raya, "the families" buat open house. and again, the foods. 5 stars! ada sate, ade lontong, cakes, desserts, rendang, everything laaa. fuih, bloated okayyyyyyy !




eventho , i asyik tulis pasal makan2 jer, it doesnt mean hari raya is all about foods. hari raya is the day we bermaaf-maafan sesama insan. and if u guys make me angry during hari raya, im gonna let u go okay. so, buat la apa2 kat i sepanjang hari raya ni, i maafkan jer. hahahaha. tp remember, after raya penumbuk ku akan singgah di muka mu. hahahahahaha. just kidding :P LOL


so, after ulasan panjang lebar ttg raya, i nk buat ucapan,


Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.
halalkan makan dan minum dan segala silap dan salah :)





and attention, my house probably tak buat open house. yeeeaaahhh, we just toooo lazy to cook like everyone else. but we surely have biskut raya, so drop by if u want some cookies :) yang ni kite tulis kecik2 supaya orang tak perasan pun msg ni. hahahahaahaha






ps: i feel tak sedap la nk kutuk orang kan waktu hari raya ni, tapi perlu ke buat status fb puji diri sendiri tak hengat dunia. oh please, jadi dewasa sikit. *tak tuju kat sesiapa okay, jgn perasan! :P * biasalah i emo skit tgok2 status org neh. hahahahaha




















1 comment:

:: Say.Me :: said...

i love your ps... care to share plizzzz... *omg sangap sangat dah lame x dpt gossip kan...*
selamat hari rayaaaaaaa