Wednesday, May 19

malaysia mode alert!

ok, alhamdulillah, aku smpai kat malaysia dgn selamat dan jayanya :) hampir melompat waktu kat singapore sb excited sgt nk balik malaysia. hahaha :D

and my flight to malaysia is heavennnnnnnn! seriously, heaven okeh! singapore airlines is superbly best. layanan best! not much different than m'sia airlines. plus, all the pramugari and pramugara sgtlah cantek and handsome. perkara ini sgt lah penting since kene tgok muka diorang sepnjang perjalanan ke malaysia. so, aspek muka perlu dititik beratkan! so, if u guys are searching for airlines to go back to malaysia, i suggest singapore airlines or malaysia airlines. they got the best services! and the best foods! and the best entertainment! eveything laaaahh. tapi nk bgtau lah perkara snrnye, mahal yer ticket nye. aku naik ni pun sebab dpt discount, klu tak, kirim salam lah. naik tongkang lah jwabnye aku balik malaysia. hahaha :D


at indianapolis airport. camwhoring is a must!


and aku smpt jalan2 di singapore since kitorang stuck for 8 hours there. so, instead of doing nothing and look at each other faces * we might kill each other after looking at same faces for more than 20 hours, bosan okeh! hahaha :D* , aku, fafa and fatin jalan2 di singapore. we joined free tour provided by singapore airline. overall, it was fun tour, free kotttttttt :P


ni salah satu pose poyo yer!!


tour around s'pore




smpai temple pun kitorang gi gak! haha


our first tosaaiii. yummyy :P


and smpai2 di airport, cuba teka sape tunggu sape? haaaaa...org len msti la family tunggu kat airport kan, case aku nih lain, aku plak yg kena tunggu family. special case. hahahaha :D dah lar aku nk terkucil kan, nk jaga beg lagi, korang agak2 muat tak nk masuk 2 beg besar gajah tu dlm toilet skali? mesti la tak muat kan..so, tahan je la. family aku nih siap sesat larat nk smpai airport *biasa la kan, klu dtg KL ni, sesat2 tu perkara biase*

seestarssssss!


dah sampai tuh, first lunch aku kat malaysia, nasi putih dgn tempoyak ngn sambal belacan, of course dgn ulaman2 skali, dan ikan asam pedas, dan kari daging. heaven!!!! lps tu, trus tido tak ingt dunia. hahaha :D esoknye, breakfast mkn nasi lemak dgn rendang kerang. roti canai tidak dilupakan! perghh, menjilat jari okeh. lunch, mkn kuah tempoyak plak. *sekarang aku terasa smgt kenegerian itu tinggi yer, asyik2 mkn tempoyak je kannnnn* balik tadi, singgah mkn rojak ngn cendol kat tepi jalan. lagi heavennnn!!! dinner makan mee bandung plak kannn..overall, malaysia mmg superb best la! *tibe2 terasa setuju dgn peribahasa, hujan emas di neeri orang, hujan batu di negara sendiri*

ps: my things-to-do-list will be updated frequently. stay tune! :P

1 comment:

amira said...

OMG amal!!!!
best gila menu yg ko mkn!
nak tempoyakkkkkkkkk!!!
haha.

anyways, please update frequently okay.
at least, aku terasa berada kt malaysia jgk.
haha..(",)