Wednesday, November 18

kerana pensil

kenapa aku ckp yg aku ni pemalu? kerana hari ini adalah hari pemalu aku ;p okeh, aku tipu. hahaha :D
alkisahnya...

pgi td aku bgun ntuk gi kls. pagi ni ade class philosophy. so, masukkan buku teks yg berat dlm beg sume.sblm nk gi mandi, dh ingtkan diri sndiri, "nti kene amek pensil bag kat dlm beg smlm". perlu diingtkan, saya suka sgt tukar2 beg pegi class.jgn ditanya kenapa, jawapannya adalah satu. SAJA NAK MENGGEDIK.noktah. berbalik kepada cerita td, aku pun gi mandi, siap2 pkai baju sume.okeh, breakfast kejap.tgok jam."oh, dh kul 9 suku". keluar rumah gi class. dh sampai class, eh tiba2 mahu terkucil pulak. on the way nk gi ke restroom, terserempak ngn lecturer. dlm hati ckp, "eh, kene cpt ni, nti lecturer dh start class.".setelah abes membuang hajat itu, pulanglah aku ni ke kelas.dh smpai kat tmpt duduk, aku pun keluarkan lar segala keperluan untuk amek notes aku. notebook, text book. tibe2,"eh, lupe plak nk keluarkan pen". aku pun seluk2 lar bag aku tuh. seluk pye seluk,"ish, mana lar plak pencil bag aku ni". tiba2, teringt. "demmnnnnn, tertinggal kat umah". so, mcm mne nk tulis yer. aku pye pkir lar mcm mne. tp still x dpt solution lagi. nk mntk kat org sebelah, segan. pemalu lar katakan. lagi2 org sebelah tuh laki (walaupun die tak handsome, still aku pemalu ok!). sah2 ler aku x mintak pun. die plak macm khusyuk sgt jer dgr lecturer ckp. plus, kalau aku mntk, tiba2 die x plak pencil lebeyh mcm maneeee? lagi malu..so, aku pun biarkan lar diri aku ni x mencatat notes. tiba2 attendance paper dtg lar kt aku (kls ni tiap2 ari amek attendance). "alamak, mcm mana nk tulis nama. tak de pencil." dgn beraninye (berani lar sgt..), aku pun mntak kt mamat sebelah aku, "can i borow ur pencil? i dont bring any.hehe :P" nasib baik lar mamat tu kasi. dpt lar aku tulis nama. sampai habis class, aku x tulis apa2 pun, aku tulis 3 patah perkataan jer, AMALINA AWIS OTHMAN. bagussss..pengajarannya, bawaklah pensil pegi class. kalau tak bwak pun, pinjam jer lar kat org sebelah. kalau pemalu, diam jer lps tuh, tulis kisah sendiri yg memalukan kt dlm blog. itu saja cerita hari ini. sekian :)

mungkin ade yg tak percaya yang aku ni PEMALU, tp percayalah aku ni mmg pemalu ;p

si pemalu,
anak pakcik awis ;p

2 comments:

giGGLe said...

jangan percaya!!!
ini tipu helah anak pcik awis semata2...
*ke ag da transform???mustahillll...

misz amalz said...

hahahaha :DDD
betul lar weyyy..nanti tgok aku balek malaysia, malu2 aku ngn ko...hahahaha :DDDD